A dinamikus jóga segít formában tartani testünket-lelkünket, harmonikus testfelépítést eredményez, energiával tölt fel. Fokozatosan belülről kifelé haladva erősíti az izmokat, tetőtől talpig megmozgatja, nyújtja, és rugalmassá, feszessé teszi a testet, javítja a testtartást. A gyakorlatok tudatos kivitelezése, erősíti a testérzetet, belső egyensúlyt teremt. Pozitív hatásával javítja az alaphangulatunkat, oldja stresszt a lelki blokkokat, erősödik általa a motiváció, az életöröm, fokozza a figyelmet és az összpontosítást, jó közérzetet biztosít. Mióta elvégeztem a Testnevelési Egyetemet, a jóga végigkísérte az életemet. Többféle sporttevékenységgel megismerkedtem, de a fizikai aktivitáson túl mindig kerestem a lehetőséget arra, hogy ne csak testi, hanem lelki-szellemi felfrissülést is találjak abban amit csinálok. Amikor megismerkedtem a Pilatessel, örömmel konstatáltam, hogy létezik “kettő az egyben”. 🙂 Végre egy mozgásforma amely ötvözi a jógát és a testgyakorlást is. Hatásában pedig olyan mintha jógáztam és tornáztam volna egyszerre.

Mostanra sikerült kifejlesztenem egy saját metódust,  melybe beleszőttem sport oktatói múltam során szerzett tapasztalataimat is. A nyugati ember jógájának is nevezhetném, mivel a klasszikus jógánál kissé dinamikusabb, de a folyamatos figyelmet igénylő gyakorlatok miatt az elmét is nagyon jól kikapcsolja. Működési mechanizmusát leginkább a hárfához tudnám hasonlítani. 🙂 Ha túl feszes a hangszer húrja, az könnyen elpattanhat miközben játszanak rajta. Ha túl lazák a húrok, a zene nem szólal meg. Ha viszont a feszesség és lazaság egyenlő arányban találkozik, gyönyörű zene szólal meg általa. Valahogy így működik a testünk is. “Erő” és “ellazulás” megfelelő aránya teremti meg bennünk az egyensúlyi állapotot. Az én “jógám” is ezen az elven alapul.
A jóga és NR-GYM energia torna személyesen ill. kiscsoportos foglalkozás esetén is előzetes bejelentkezés alapján működik.