Szikszai Ágnes

Köztudott, hogy az izmok alkalmasak összehúzódásra és elernyedésre is, ám az inak és ínszalagok összehúzódás után maguktól nem tudnak visszatérni eredeti állapotukba, ha már egyszer megtörtént a befeszült állapot. Rengeteg régóta fennálló izom és ízületi fájdalomnak, mozgásterjedelem beszűkülésnek ez a jelenség az oka. Klienseimnél sokszor tapasztaltam, hogy a masszázs hatására feljavult állapotuk gyakran visszarendeződik, és újabb kezelésekre van szükség. 

Ilyenkor a legtöbb esetben szinte biztosra vehető, hogy az inak és ínszalagok görcsös összehúzódása áll a háttérben. Vannak estek amikor a masszázs köpölyözéssel kombinálva meg tud oldani egy beszűkült mozgáshatárral és fájdalommal járó problémát, de ha ez a módszer nem hoz eredményt, az inak és ínszalagok kezelésében kell keresni a megoldást.

A technika amivel az inak (ezáltal az izmok és ízületek) feszültségét enyhítem, hasonló elven működik mint ősi népi gyógymódunk az inazás-kenés. A fájdalmakat erős nyomással enyhítem, szükség esetén masszázzsal egészítem ki.

A módszer sikeresen alkalmazható beállt nyak, befagyott váll, teniszkönyök, golfkönyök, alagút szindróma, csípő és térd problémák,  boka fájdalmak, bütyök, porckopások vagy egyéb ízületi és izomfájdalom esetén. A kezelés nem túl kellemes, de gyors javulást tud eredményezni akár évek óta fennálló fájdalom esetén is.

A derék és hátfájdalmak kezelése más módszerrel történik. Az SI ízület kezelését fascia lazítás követi, majd masszázzsal, akupresszúrás pontok stimulálásával fejeződik be a terápia. Előzetes megbeszélés és állapotfelmérés alapján állítom össze a kezelési tervet ami az első alkalommal másfél órát vesz igénybe.

A mozgásszervi problémák hátterében sokszor nem csak életmódbeli hibák (pl. mozgáshiányos életmód, ülőmunka)  állnak, hanem lelki okok is megbújnak. Mivel kezeléseimet a holisztikus szemléletmód jegyében végzem, mozgás és táplálkozási tanácsokkal is ellátom klienseimet, melyek a kezelések szerves részét képezik. Nagyon fontosnak tartom egy régóta fennálló fájdalom, mozgásbeszűkülés esetén a problémák lelki hátterének feltárását is. Ebben a folyamatban tud segítséget nyújtani Horváth Henriette, akit meleg szívvel ajánlok mindenkinek aki szeretné lelki oldalról is megtámogatni a folyamatot.

A 60 perces kezelés ára 18 000 Ft.
90 perces kezelés 25 000 Ft.