Szikszai Ágnes

Mozgásterápia

Masszázsaimat, terápiás módszereimet szükség  esetén mozgás és táplálkozási programmal is kiegészítem amely hozzájárul a kötőszöveti (fascia), ízületi és izomrendszerünk táplálásához, fellazításához,  a szervezetben lévő gyulladások csökkentéséhez. Ezáltal  az alkalmazott  módszerek is hatékonyabban tudnak működni. A mozgás gyakorlatokat személyre szabottan állítom össze, de igény esetén szívesen betanítom NR-gym energiatornámat is, amennyiben valaki szeretné beépíteni életébe a rendszeres mozgást, az energikus, fájdalmak nélküli hétköznapokat.

Az NRgym gerinc- és energiatorna pontos kivitelezést igénylő meghatározott gyakorlatokból áll, mely egy-két alkalom személyes konzultáció után megtanulható, majd otthon javaslom egyéni gyakorlásra. Alkalmanként csoportos foglalkozást is tartok a már gyakorló érdeklődőknek. Az NRgym energiatornát főleg azoknak javaslom, akik mozgáshiányos életmódot folytatnak, ülő munkát végeznek, enyhébb hátfájdalmakkal küzdenek, de belül már megszületett bennük a változás-változtatás igénye. A tornát szükség esetén a Szikszai System hátmasszázzsal együtt alkalmazva tökéletesen rendben tudjuk tartani hátunkat, energetikai rendszerünket.
A gyakorlatok tudatos kivitelezése, erősíti a testérzetet, belső egyensúlyt teremt. Pozitív hatásával javítja az alaphangulatunkat, oldja stresszt, erősödik általa a motiváció, az életöröm. Hosszú távon jó közérzetet, testi-lelki-szellemi egyensúlyt biztosít.

A mozgás fizikailag és lelkileg is az elevenség jele. Gyermekként még ösztönösen kielégítjük mozgásigényünket, azonban a kamaszkori változások és a felnőttkor kihívásai sokszor “leszoktatnak” a testgyakorlásról. A mozgáshiányos életmód az életenergia áramlásának elakadását idézheti elő, mely a fáradtság, szétesettség, levertség, tompultság, testi fájdalmak tüneteivel járhat együtt. Ha valaki szeretne ebből az állapotból kimozdulni, energikusabban megélni a hétköznapokat, legyőzni derék-hát fájdalmait, de tanácstalannak érzi magát, nem tudja hogyan és merre is induljon el, forduljon hozzám bizalommal!

A privát foglalkozások ára 18 000 Ft (60-90 perc)