Szikszai Ágnes

Masszázs után azt hisszük, csoda történt. Eltűnnek a rossz gondolatok, megszűnik a fájdalom. Minden lépést, mozdulatot könnyűnek érzünk.
A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati masszázstípus. Ezzel a kezeléssel nem csak a testre hatunk, megszüntethetjük a problémáink okozta stresszes, feszült állapotot is. Visszanyerhetjük testünk rugalmasságát, ellenálló képességét, ami a szellemünkre is azonos hatással van. Segítségével hatást fejthetünk ki az idegrendszerre, csökkenthetjük a fáradtság érzetet. Enyhíti az álmatlanságot, összességében segíti a test egészséges működését.

A masszázs hatást gyakorol a bőrre, kötőszövetre, izomzatra, érrendszerre, nyirokkeringésre, valamint az idegpályákon keresztül az agyra és az egész szervezet működésére is. A vérellátás fokozódása nagy mértékben javítja a sejtek oxigén és tápanyag ellátását. A nyirokrendszer működésének serkentésétől pedig javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztása. A masszázs krémmel vagy olajjal történik, kellemes nyugtató és egyben frissítő élményt ad.

A masszázst valamennyien ösztönösen alkalmazzuk. Ha testünk valamely pontján fájdalmat érzünk, automatikusan rátesszük a kezünket, és simító, dörzsölő mozdulatokkal próbáljuk enyhíteni a fájdalmat. Ha idegesek vagyunk, sokszor csupán a homlokunkhoz szorítjuk a kezünket, és megnyugszunk.
Az ilyen jellegű hatást a tudomány is egyre inkább megerősíti: a bőrkontaktus mind a testben, mind a lélekben bizonyos változásokat okoz. Egy szeretetteljes érintés hatására olyan speciális hormonok áramlanak szét szervezetünkben, melyek jó közérzetet és boldogságérzetet keltenek, s még a túlfeszített idegrendszer is ellazulással reagál rájuk.

Minden egy órás masszázsom ára 18 000 Ft, melynek során vendégem egyéni igényeihez igazodom a technikák megválasztásában.