Szikszai Ágnes

Szikszai System  keleti masszázshátmasszázs ill. teljes masszázs egyaránt a yumeiho masszázs szimmetria elméletén alapul.

A világon alig találunk olyan embereket akiknek normális csípőcsontjuk és ehhez kapcsolódó gerincük van. A nyugati medicina ezt az aszimmetriát normális állapotnak tekinti, mivel majdnem mindenki ilyen. Az abszolút szimmetria éppoly idealizált állapot mint a tökéletes egészség. A szimmetria az emberi testnek mégis sarkalatos pontja, és összefügg az egészségi állapottal.

Az aszimmetriának jól meghatározott oka és következményei vannak: Oka az SI ízület elmozdulásában keresendő (kép) következményei pedig a legkülönbözőbb mozgás ill. belszervi betegségek. Ha az emberi testet függőleges helyzetben egyenlően támasztja alá a jobb és a bal láb, ekkor mindkét láb ereje és hossza egyenlő.

Ha valamely oknál fogva a medence vízszintes helyzete megváltozik, a testsúly több mint a fele az egyik lábra helyeződik át. Egy idő után ez a láb elfárad, így a másik lábnak kell alátámasztania a testsúlynak több mint a felét. Ennek a jelenségnek egyenes következménye a derék, hát, esetleg térdfájdalmak megjelenése, ill. sok esetben a belszervek megbetegedése.

Keleti masszázs elemeket tartalmazó masszázsaim mindegyike és az ezt kiegészítő SI terápia többek között a szimmetria visszaállítást célozza meg.

Testszimmetria elmélet